Coquilles op engelenhaar

Het engelenhaar heet katalifa; het zijn heel dunne deegsliertjes en het is te koop bij elke Turkse winkel en bij een wat grotere AH. Voor de coquilles raad ik altijd de echte visboer aan en vraag dan om de extra grote
coquilles. Neem als je ingevroren exemplaren hebt, ruim de tijd om ze te laten ontdooien en dep ze goed af. Reken dan op twee coquilles per persoon.
(AH verkoopt ze per zak, die smaken goed maar zijn erg klein. Dus dat raad ik af voor dit gerecht!)

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bestrijk het deeg met chiliolie en vouw nestjes van de slierten. Bak de deegnestjes in acht minuten lichtbruin in de oven.

Grill een gele en een oranje paprika in de oven totdat de buitenste rand zwartgeblakerd is. Haal de geblakerde schil eraf en verwijder dan het zaad. Snij de paprika in dunne reepjes (dit kun je op voorhand doen). De smaak komt zo optimaal tot zijn recht!

Zout en peper de coquilles. Bak ze in een grillpan snel gaar.

Schep de coquilles met de reepjes paprika op de deegnestjes en garneer het met wat limoenmarmelade. (de lekkerste marmelade is van het merk Rose’s)

Geef een reactie