Tofu met een gevuld buikje

Uitstekend alternatief als je vegetarisch wilt koken, serveer er dan rijst bij en leg de carrés op een bedje van oosterse groente die je licht hebt aangefruit met wat oestersaus. Maar het gerecht is ook niet te versmaden als borrelhap. Hier kun jij je rustig aan vergrijpen!

De voorbereiding: Snij een blok tofu in dikke plakken van zo ongeveer een centimeter dik. Snijd ze diagonaal door zodat er driehoeken ontstaan. Maak een sneetje in de lengte om ze straks op te kunnen vullen. Frituur de plakken in hete olie (ongeveer 1 minuut op 180 graden) tot ze goudbruin zijn. Nu zijn ze stevig genoeg om op te vullen! Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

De vulling: Doe wat Bertolli in de pan en fruit 2 gesnipperde rode uitjes licht bruin. Drie of vier teentjes in piepkleine blokjes gesneden knoflook erbij. Een flinke theelepel sambal Badjak erdoor en een scheutje oestersaus. Even laten prutten. Ondertussen heb je 150 gram oesterzwammen fijn gesnipperd en zo ook 150 gram kastanjechampignons. Voeg de champignonsnippers toe aan het uienmengsel en je vulling is gereed. Misschien nog een weinig zeezout, proef maar even. Vul de tofucarré op met mengsel en druk de carré dicht.

Beslag; dat gaat op de traditionele manier! Meng met de garde 2 eitjes, een flesje Palm bier, peper en zout naar smaak en voeg dan beetje bij beetje bloem toe tot het beslag dik is. Haal de carrés door dit beslag en frituur ze.

Geef een reactie