Chocolademousse

OK, overal te krijgen in klein- en grootverpakking, maar oneindig veel lekkerder als je het zelf maakt.
Een doodzonde die ik me graag zo af en toe permitteer en wat ik iedereen van harte aanbeveel. Wist je trouwens dat chocolade niet alleen een goed humeur stimuleert maar tevens als een anti occidant werkt?
Nou, dat geeft de chocoladefreak weer moed, toch?

Smelt 250 gram pure chocolade (suggesties: Droste flikken of Côte d’Or), die je eerst in brokjes hebt gesneden, samen met 2 eetlepels sterke koffie in een kom boven een pan met heet water of in een speciale pan, we noemen dat:
au bain marie.

Roer dan 4 eierdooiers en 4 eetlepels slagroom door het chocolademengsel. (vooral niet op de calorieën letten!)

Klop 5 eiwitten halfstijf, voeg in gedeelten 100 gram fijne tafelsuiker toe en klop de eiwitten daarna helemaal stijf.

Roer een paar druppels vanille-essence door het chocolade mengsel en 1 eetlepel sinaasappellikeur of amaretto. Spatel dan de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel.

Verdeel de mousse over kleine kopjes en laat het zo’n 3 uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie