Soesjes met saffraanroom, sinasappel en chocoladesaus

Waanzinnig goed toetje en snel klaar; een kind kan de was doen! Mooi van smaak, vooral door de saffraan. Ook leuk om er een taart van te maken, stapel dan de bolletjes op tot een berg en overgiet het geheel met de chocolade, dat noemen we een profitorol… een prachtig woord voor zo’n feestelijke taart. De (ongevulde) soesjes kun je overal kopen, het lekkerst zijn ze gewoon van je warme bakker.
De ijverigen onder ons maken ze zelf, het is niet moeilijk.

Maak de vulling voor de soesjes door 3 dl slagroom met 50 gram suiker stijf te kloppen. Verhit ondertussen 0,5 dl witte wijn met een mespuntje saffraanpoeder op een laag vuur. Week 2 gelatineblaadjes in water, knijp ze goed uit en los ze op in de wijn met de saffraan. Laat een beetje afkoelen en spatel het gelatinemengsel door de slagroom.

Doe de slagroom in een spuitzak en vul de soesjes ermee. Leg de soesjes een half uur in de koeling om de room op te laten stijven.

Smelt 150 gr pure chocola au bain marie. Smelt 50 gram boter in de chocolade en los 50 gram fijne kristalsuiker erin op. Haal de pan van het vuur. Roer 1 dl crème fraiche goed los en lepel dat door de chocoladesaus. Verdun de saus indien nodig met wat water.

Serveer de soesjes met de saus en leg er wat partjes mandarijn of sinasappel overheen.

Geef een reactie