Gemberbrood

Een prikkel tot wellust dit brood! Of cakebrood zo je wilt. Maar je moet natuurlijk wel van gember houden.

Vet een vierkant bakblik (23 cm) in en bekleed hem met bakpapier.

Smelt 150 gram roomboter, 175 gram bruine basterdsuiker en 2 eetlepels melasse (stroop) in een pan op een laag vuur. Laat het mengsel afkoelen.

Zeef 225 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 2 theelepels zout en 2 theelepels gemberpoeder boven een kom. Voeg tot slot 5 gram gekonfijte gember toe aan het mengsel.

Roer daar 1,5 dl melk, 1 losgeklopt ei en het in de tussentijd afgekoelde botermengsel doorheen. Voeg dan de met citroensap besprenkelde stukjes van 2 zoete appels toe.

Roer alles voorzichtig door elkaar en schep het beslag in de vorm.

Bak het gemberbrood in 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden tot het gerezen is en een metalen pin er schoon uitkomt.

Laat het brood afkoelen voordat je het serveert.

Geef een reactie