Champignons met eend & kwartelei

Ik pieker me regelmatig suf wat het vooraf’je zal gaan worden. Dit leuke recept valt altijd in goede aarde en het komt uit de aarde… Het ziet er feestelijk uit en het is niet machtig. Reken per persoon één champignonhoed, wat je gebruikt als bakje. Koop hiervoor wel flinke grote kastanjechampignons, anders oogt het niet.

Snij (voor 6 personen) 250 gram eendenfilet in fijne reepjes. Verwarm wat Bertolli met een theelepel roomboter in een pan op een hoog vuur. Bak de reepje à la minute! Voeg een theelepel paprikapoeder toe, een theelepel gedroogde oregano, een halve theelepel chilipoeder en twee eetlepels crème fraiche en haal de pan van het vuur.

Voeg verse bieslook (klein bosje) toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Verwijder de steel van de grote kastanjechampignons, zodat alleen de hoed van de champignon overblijft. Bak beide kanten van de hoed bruin in wat roomboter, de laatste paar minuten met een
deksel op de koekenpan.

Bak de kwarteleitjes. Serveer de gebakken eendenreepjes in de champignonhoed en leg hier bovenop het kwarteleitje.

Geef een reactie