Gepofte aardappelen met kruidenricotta

We worden niet voor niets aardappeleters genoemd, probeer deze bijzondere gevulde aardappel maar eens en ik weet zeker dat je dat vaker zult doen. Reken op een aardappel per persoon en geef er een goede biefstuk bij of een gegrild stukje vis.

Borstel de (flinke) aardappels goed schoon en kwast ze in met olijfolie. Wikkel ze met een gekneusd teentje knoflook en een takje tijm of majoraan in aluminiumfolie en pof ze in een uur gaar in een oven op 200 graden.
Voor de kruidenricotta meng je 200 gram ricotta, 100 gram crème fraiche, 2 eetlepels gehakte bieslook, 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, 1 eetlepel gehakte oregano, 1 teentje knoflook en peper en

zout goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gare aardappels uit de folie, snijd hem midden door, haal er wat aardappelkruim uit en vul de aardappel met de kruidenricotta.

Geef een reactie