Italiaanse carpaccio

Maar dan een beetje op z’n Hollands…twee keukens vinden elkaar. Ik ben dol op salades die door hun smaakcombinaties verrassen en het spreekt voor zich dat je naar eigen inzicht en smaakvoorkeur zo’n salade kan ‘uitbouwen’. Voor het gemak noem ik al dit soort salades ‘lauwwarme’ salades. Ze lenen zich perfect voor een hoofdmaaltijd als je er bijvoorbeeld brood of zelfgebakken frieten bij serveert, maar op een klein bord zijn het ook prachtige voorgerechten!

Verdeel gemengde groene sla over vier borden. Leg 300 gram dun gesneden rosbief fraai tussen de sla. (Soms is het net schilderen)

Verhit Bertolli en bak hierin 250 gram grof gesneden kastanjechampignons goudbruin. Peper en zout de paddestoelen licht. Leg de warme champignons eveneens tussen en over de sla. Bak in een andere koekenpan met antiaanbaklaag een zakje pijnboompitjes lichtbruin (hier moet je bij blijven staan, anders zijn ze in een oogwenk zwart!!) en ook deze mogen bij het gezelschap.

Druppel over elk bord wat balsamico dressing (AH heeft heerlijke kant en klare!!) en maal over elk bord eveneens rijk peper en zout.

Geef een reactie