Meringues

Ik heb er een zwak voor; ik kan er tien in één keer zonder met mijn ogen te knipperen wegwerken, dus ik zie niet in waarom dat in jouw geval anders zou zijn. Mochten er toch nog een paar overblijven, kun je ze op een bordje bewaren om je er de volgende dag nog eens aan te vergrijpen. Ondeugende tip voor verliefden: heerlijk als ontbijt met een fris glas champagne…

Bekleed drie bakplaten met bakpapier.

Klop de eiwitten van 4 eieren met een snufje zout stijf; gebruik hiervoor een elektrische mixer met gardes. (Je moet de kom op z’n kop kunnen houden zonder dat het eiwit zelfs maar beweegt..)

Roer beetje bij beetje 125 gram fijn kristalsuiker erdoor; de meringue moet iets gaan glanzen.

Nu strooien we er beetje bij beetje 125 gram witte basterdsuiker over en blijven we kloppen tot alle suiker is opgelost, de meringue dik en wit is en er pieken ontstaan.

Doe het beslag in een garneerspuit met een mondstuk van 2 cm. Spuit ongeveer 26 roosjes op de beklede bakplaten.

Bak de roosjes 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 120 graden tot de meringues goudbruin zijn en gemakkelijk van het papier af te halen. Laat ze een nacht in de (uitgeschakelde) oven afkoelen.

Klop slagroom met een weinig suiker op en druk steeds twee roosjes tegen elkaar met wat stijf geklopte slagroom.

Geef een reactie