Gevulde tomaten

Gevulde tomaten zijn erg smakelijk, mits goed bereid. Heel lekker bij een borrel, maar ook een prima gerecht naast een biefstukje of een schnitzel. Er zijn niet zoveel gerechten te bedenken waar ze niet goed bij passen! Een allemansvriendje dus. Laat die vriendschap niet links liggen.

We gaan voor het gemak maar even uit van tien tomaten. Was de tomaten en snij ze doormidden. (Gebruik altijd vleestomaten voor dit gerecht, die blijven goed stevig) Verwijder de zaden en het vruchtvlees. Zet ze op hun kop zodat het overtollige vocht weg kan lopen. Vervolgens de binnenzijden met peper en zout bestrooien.

Snijd dan 250 gr courgettes in heel kleine blokjes en roerbak ze
samen met biologische tuinerwten van AH (half pak) op een hoog vuur terwijl je verse knoflook (naar smaak, ik gebruik het altijd rijkelijk!!), veel peterselie en zout en peper toevoegt. Draai na vier minuten het vuur uit en laat alles afkoelen.
Dan meng je nog 1ons geschaafde parmezaan door het mengsel.
Neem 6 sneetjes witbrood (oud of licht geroosterd), haal de korstjes eraf en maak er met of zonder keukenmachine broodkruim van. Meng er zout, peper (zwarte peper uit de molen), scheutje olijfolie, fijngehakte tijm, peterselie, rozemarijn en salie doorheen.

Zet de tomaten in een licht ingevette ovenschaal. Vul de tomaten met het tuinerwten en courgettemengsel. Als laatste het gekruide broodkruim, schenk er een scheutje olie overheen en plaats de schaal gedurende 15 minuten in een oven op 250 graden. Haal ze niet eerder uit de oven dan wanneer de bovenkant is getransformeerd in een krokant korstje! Waanzinnig lekker.

Geef een reactie