Broccoli timbaaltje

Als je het woord timbaal probeert op te zoeken in de Van Dale, kom je het niet tegen. Het enige woord dat een beetje in de buurt komt is het woord ‘timbre’. Dat betekent:
‘’het typerende van een klank’’! Het typerende van een timbaaltje is niet alleen de gestolde substantie maar ook de vorm; groente die je op deze manier erg mooi op een bordje zet.

Deel de broccoli in roosjes en blancheer ze in plus minus 2 minuten. Giet ze af en breng ze over in een mengkom waar je 1 ons verse roomkaas, 1 ons amandelschaafsel, 1 teentje knoflook, 3 eieren en peper en zout naar smaak bij voegt. Pureer het geheel met een staafmixer. Vet kleine ovenvaste schaaltjes (dat zijn volgens mij in keukentaal de timbaaltjes??) in en vul ze met het groentemengsel tot een halve centimeter onder de rand. Verwarm ze ‘au bain marie’ gedurende 40 minuten in een oven op 180 graden (dus plaats ze in een ovenvaste schaal gevuld met water). Iets laten afkoelen en keren.

De timbaaltjes zijn zowel warm als koud te eten. Als ze warm geserveerd worden smaken ze uitstekend bij wild en vele soorten stoofvlees. Koud zijn ze overheerlijk bij de barbecue, of in combinatie met een stokje gegrild vlees met bearnaise saus en een gepofte aardappel. U genieten gaat weer vanzelf!

Geef een reactie