Mayonaise van het huis

Mayonaise smaakt beter en is veel gezonder als hij thuis wordt gemaakt. Vroeger vond men het een vervelend karwei en alleen iemand die zichzelf heel handig vond waagde zich eraan! De eerste keer dat ik mayonaise maakte deed ik de olie er te snel bij en ging het schiften.
Denk erom dat je het langzaam doet. De deksels van mixers hebben tegenwoordig een kleine opening om dit soort procedures gemakkelijker te laten verlopen.

Doe een groot ei, een halve theelepel citroensap, een theelepel mosterd plus wat peper en zout in de mixer. Mix 10 seconden op een lage stand.

Haal het deksel eraf en voeg 2 eetlepels olie (van driekwart kopje olie) en een halve theelepel suiker toe. Mix nog eens 10 seconden. Saptel het met de hand wat bij elkaar in de kom. Zet dan de mixer weer aan en voeg beetje bij beetje de rest van de olie toe. Binnen een minuut is je mayonaise stevig en gereed om op te dienen.

Tip: Voeg eens 3 eetlepels fijn gesneden peterselie toe, heerlijk bij nieuwe aardappeltjes of zelf gebakken frietjes of een visje.

Geef een reactie