Eendenborst met rode wijnsaus en gekonfijte peer

Dit kan ik je aanbevelen voor de feestdagen. Het is leuk om klaar te maken zonder dat het al te veel tijd en moeite kost en het resultaat is een mooi schilderij op je feestdis. Sober, maar prachtig van smaak. Een aanrader. Gekonfijte peer heeft een bijzondere smaak en combineert uitstekend met kruidige vleessoorten en/of wild.

Voor zes personen

Schenk een fles fruitige rode wijn (bijv. een jonge Beaujolais) in een pan en voeg 100 gram suiker en 1 kaneelstokje toe. Schil 6 stevige rijpe Conférence peren en pocheer ze zo’n 20 minuten in het warme wijnmengsel. Neem de gekonfijte peren uit het wijnmengsel en houd ze apart warm. (oven)
Boen een sinasappel schoon en trek met een speciaal mesje (dat heet een ‘zesteur’) dunne reepjes van de schil. Pers de vrucht uit.
Voeg het sap en ook de schilletjes van de sinasappel bij de wijn en laat het mengsel op hoog vuur inkoken tot een siroop. Klop er met een garde stukje voor stukje 150 gram (in klontjes gesneden) roomboter door tot een gladde saus ontstaat.

Bak intussen de zes eendenborstfilets (licht gezouten) in ongeveer 10 minuten rondom bruin, de binnenkant moet nog rosé zijn! Leg de filets op het bord, maal er nog wat peper overheen en schenk er wat wijnsaus overheen.
Serveer met een toefje puree, de lauwwarme peren en haricots vert.

Geef een reactie