Rijstsoep met kip

Een Thais gerecht wat heerlijk is op een zaterdagmiddag met stokbrood en zachte kaasjes. Het vervangt een hoofdmaaltijd door de ruime aanwezigheid van rijst.
Het oorspronkelijke Thaise gerecht is veel pikanter, dit is een milde variatie die ik zelf heb uitgedokterd.

Kook 150 gram basmati rijst in 2 liter water met 2 kippenbouillonblokjes en laat dit 15 minuten koken.

Verhit 30 ml sojaolie in een braadpan en bak hierin 5 teentjes fijngehakte knoflook en 10 gram fijn gesneden gemberwortel goudbruin aan. Voeg 400 gram reepjes kip toe met 25 gram peper en 60 ml vissaus en bak de kip gaar zonder dat de kip kleurt.
Dit kipgroente mengsel gaat bij de rijstbouillon met nog 100 gram fijn gesneden sjalotjes. Proef even en maak af op smaak. (misschien nog een bouillonblokje)

Strooi een pietsje gehakte koriander over de soep bij het serveren. Maar kijk daarmee uit, koriander heeft een sterke en uitgesproken smaak die niet iedereen lekker vindt.

Geef een reactie