Flensjes met ricotta

Voor elke Italiaan een regelrecht feest, maar ook voor ons helemaal goed. Een leuk ovengerecht als je met een stel vrienden een paar uur hebt gelopen, maar bijvoorbeeld ook een mooi voorgerecht als je veel mensen rond je dis hebt. (want je kunt alles van te voren maken). Kun jij, ondanks dat iedereen blijft mee eten, ook gezellig aan de wijn…

Kook 75 gram verse spinazie kort en laat het goed uitlekken en koud worden. (Je kunt natuurlijk ook diepvries gebruiken) Pers er daarna nog zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie ragfijn.

Wrijf 350 gram ricotta door een fijne zeef en vermeng het met de spinazie,
60 gram parmezaanse kaas, 1 ei en 2 eierdooiers (die je hebt losgeroerd),
25 gram zachte boter, zout en peper uit de molen
en nootmuskaat proef even of je het zo lekker vindt. Roer alles krachtig door. Laat het mengsel, goed afgedekt met plastic folie, een uurtje in de koelkast staan.

Van te voren heb je vier tot vijf flinterdunne flensjes gebakken.
Verdeel het ricottamengsel over de flensjes en rol ze voorzichtig op. Laat de gevulde flensjes opnieuw een uurtje in de koelkast rusten.

Beboter een ovenvaste schaal. Snijd de flensjes in gelijke stukken van 3 cm en zet deze rechtop, stijf tegen elkaar, in de schaal.
Zet de schaal in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven. Na zo’n dik kwartier krijgen de vullingen een goudbruine kleur en is het gerecht klaar om opgediend te worden.

Geef een reactie