Zeewolf met gembersaus

Spelen met vis is leuk, smaken uitproberen; er kan zoveel met vis! In plaats van zeewolf kun je voor dit gerecht ook kabeljauwmoten nemen (da’s wat goedkoper!), of zalm of een andere redelijk stevige vissoort.

Ga per persoon uit van 200 gram vis. Maak de vis droog met keukenpapier en wrijf de moten in met wat citroensap. Laat ze tenminste tien minuten liggen en dat komt goed uit, want in de tussentijd kun je de saus maken.

Breng voor de saus 1 dl visfond met 1dl citroensap(gezeefd), 60 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes en
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg dan 60 gram grof geraspte, verse gemberwortel toe en laat deze geurende prut zo’n 10-12 minuten zachtjes trekken als een bouillon.
Wrijf nu de vismoten in met bloem, schud het overtollige bloem eraf en bak de moten aan weerszijden goudbruin in de Bertolli. Laat de moten dan op keukenpapier uitlekken.

Zeef de saus en breng opnieuw aan de kook. Maak op smaak af met zout en peper uit de molen. Maak 2 theelepels maizena aan met 2 eetlepels koud water. Roer dit mengsel door de kokend hete saus. Laat de saus dan nog
1 minuut koken.

Schep de saus op voorverwarmde borden en wel zo dat de spiegel van het bord geheel bedekt is. Leg de vismoten in de saus en bestrooi het geheel met gesnipperde, verse bieslook. Serveer er basmati rijst bij en een zoetzure komkommersalade.

Geef een reactie