Kalfsrolletjes met asperges

Een sterk recept, een goed huwelijk voor een asperge,
het is mooi van smaak en heel verleidelijk. Ik ga uit van twee rolletjes per persoon.

Dus voor vier personen:

Kook 16 asperges ongeveer 10 minuten met een blokje bouillon (kip) en laat ze drogen op een schone (!) theedoek.

Verwarm 150 gram gezeefde tomaten uit blik en voeg wat basilicum toe (liefst vers).

Hak een bosje peterselie en een teentje knoflook fijn.

Je hebt acht plat geslagen kalfsbiefstukjes van elk een ons.
Leg op elk biefstukje een plakje kaas (Pardano is een aanrader) en een plakje York ham. Leg in het midden twee asperges.

Rol de biefstukjes op en prik het geheel vast met een satéstokje. Zout de rolletjes licht aan de buitenkant en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in een koekenpan met Bertolli en een theelepel roomboter. Blus af met een half glas rode wijn (ik gebruik hier ook wel een rosé voor, mits het een goede is), laat de wijn verdampen en voeg nog wat zout en peper toe.

Giet de tomatenprut erbij en laat het geheel nog even wennen aan elkaar.

Serveer met pasta of wilde rijst.

Geef een reactie