Spaghetti met groene asperges

of zoals de Italianen het noemen: Spaghetti con asparagi

Het is een recept uit de keuken van Umbrië, het komt uit een van mijn vele kookboeken en natuurlijk heeft het zoals het nu is opgetekend, ook wel wat van mij meegekregen!
Het is erg lekker, het ziet er mooi uit op tafel en het is eenvoudig te bereiden. Een prima idee als je van asperges houdt én van Italiaans eten…

Snijd het bovenste deel van groene asperges in julienne reepjes. Doe het met de hand, een rasp werkt niet bij asperges. OK, dat is even werken, maar dan heb je straks ook wat! Ik gebruik voor vier personen 500 gr spaghetti en 350 gr asperges. (ligt ook wel aan de maag van de eters)

Hak drie teentjes knoflook fijn en fruit ze aan met een uitstekende olijfolie in een stevige, liefst gietijzeren grote pan. De aspergereepjes kunnen erbij op hoog vuur onder voortdurend roeren. Bestrooi met wat zout en peper en doe een deksel op de pan. Vuur laag.

Snijd 8 tomaten (tasty thom, AH) in partjes en voeg deze toe. Dek de pan weer toe en laat alles koken tot de tomaten uit elkaar zijn gevallen en de asperges zacht zijn. (even proeven dus)

Kook intussen de spaghetti in kippenbouillon met een scheut olijfolie beetgaar. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel het geheel af met heet water. (koud water is onzin) Daarna kan de spaghetti in de pan bij het tomaten- en aspergemengsel en bak je het geheel op hoog vuur flink door zodat de pasta de smaak van de groente kan opnemen!

Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen met wat fijngehakte tijm en heel veel parmezaan.

Geloof me, die eters blijven terugkomen!

Geef een reactie