Zoete Tilapia op taugé

Koop de Tilapia vers, AH heeft ze altijd, luchtdicht verpakt. Het is een zoetwatervis. De vis is een beetje roze rood, plat, stevig en absoluut graatloos. Nog redelijk onbekend maar daarom niet minder smaakvol!

Zet eerst de Pandanrijst op. (de smaak van deze geparfumeerde rijst harmonieert prachtig met de Chilisaus.) Een echte toko heeft natuurlijk de beste Chilisaus Peper en zout de visjes. Laat dat even staan. Bak in een kleine koekenpan de taugé licht aan, schep er op het laatst wat oestersaus doorheen.

Bak in de pan de visjes bruin en besmeer ze daarna aan beide kanten met Chilisaus (terwijl ze nog in de pan liggen). Leg er in vieren gesneden Tasty Tom tomaatjes bij en strooi er rijkelijk geraspte Gruyère kaas (dit is ook weer een zoete kaas) overheen. Nog wat gesneden lente-uitjes erbij en laat deze ingrediënten op een heel zacht vuurtje, met een nog net niet gesloten deksel op de koekenpan, wat vrijen met elkaar. Niet roeren of hutselen in de pan, gewoon niet meer aankomen!

Ondertussen is de rijst klaar.
Creëer op het bord eerst een bedje van taugé. Leg daar voorzichtig het gesmoorde visje op in gezelschap van wat tomaatjes, de lente-ui en het overheerlijke zoet pikante vocht.
Serveer de Pandanrijst in bolletjes (ijsschep!) ernaast.

Geef een reactie