Mousse met roquefort

We kopen zo gemakkelijk een kant-en-klare mousse bij onze traiteur of in de supermarkt, maar het is zo simpel om het zelf te maken. Deze mousse is heerlijk als borrelhapje tussen twee laagjes bladerdeeg (met kant en klaar bladerdeeg erg gemakkelijk te maken in de oven)
En niet te versmaden op een groene salade, in combinatie met wat stukjes hard aangebraden (bio) kip en hard gekookte kwarteleitjes.
Op een stokbroodje of voor de liefhebber op een driehoekje biologisch donkerbruin oerbrood. Verzin het!

Maak de mousse door 100 gram roquefort, 40 gram boter en
0,75 dl slagroom in de keukenmachine tot een gladde massa te draaien.

Doe alles daarna over in een kom en klop de massa
met een garde nog even goed op.

Doe de massa in een spuitzak met gekartelde mond en
spuit het waar jij denkt dat het lekker is (op een biefstuk…)

Geef een reactie