Gemarineerde zwaardvis

Helemaal lekker, eenvoudig klaar te maken en een lust voor het oog. Een verrassing voor je gasten. Bedenk dat je het zwaardvisje een nachtje laat spelen in de koelkast met de hiernaast aangegeven ingrediënten.

Marinade:

1 forse theelepel visbouillonpoeder (hoort standaard in je keukenkast thuis)
Sap van een halve citroen
Olijfolie
1 theelepel sambal Badjak
3 teentjes knoflook
Een scheutje witte wijn (geen rotzooi, want dat bederft elk gerecht, gebruik de wijn die je ook graag drinkt)

Meng het geheel en leg de zwaardvis erin. Na een nachtje wennen in de koelkast gaat het visje je verassen de volgende dag!

Het bereiden:

Smeer de grillpan in met een weinig Bertolli en grill de vis gedurende
2 tot 3 minuutjes aan elke kant.
En wat dacht je van een bedje van taugé (licht aangebakken met wat oestersaus) waar je de vis subtiel op drapeert?

Wat eten we erbij?

Bijvoorbeeld Basmati- of Pandanrijst. Beide aroma’s passen uitstekend. Mihoen is een goed idee, met wat lente-ui voor de broodnodige kleur en smaak of dun gesneden prei. Ja hoor, dunne bami kan ook.

Zet een kommetje lychees naast het bord, kun je krijgen in blik bij de toko. In de zomer trouwens ook vers te verkrijgen. Gehalveerde trostomaatjes op de rand van het bord geven wat kleur en harmoniëren goed met de overige smaken.

Geef een reactie