Gegrilde groentekebab met couscous

Een spies met groente, verrassend eenvoudig en snel te bereiden. Je kunt er goed couscous bij eten en als je dat nog niet kent en je je meestal beperkt tot rijst of pasta, probeer het dan gerust en je zult verrast zijn!

Snij rode ui, kastanjechampignons, paprika, Tasty Thom (die overheerlijke AH tomaten) en gourgettes in grove stukken. Prik ze aan stokjes.

Maak in een kom de marinade; meng olijfolie met verse peper uit de molen en vers gemalen zeezout. Verras dit mengsel door er 1 eetlepel rozemarijn,
1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano en 1 theelepel gevogelte bouillonpoeder doorheen te roeren. Bestrijk de stokjes met de marinade en grill ze gaar in
10 minuten onder de grill of in een grillpan (IKEA).

Doe 1 kilo couscousgraan in een kom en voeg er 300 ml water bij. Roer het geheel lekker met de handjes door elkaar totdat het water is opgenomen. Laat het in een stoompan met fijne gaatjes (IKEA heeft voortreffelijke stoompannen, ook uitstekend te gebruiken voor groente) een 0,5 uur stomen op een laag vuur. Haal het couscousgraan uit de stoompan, voeg 50 gram roomboter toe en wat kaneelpoeder. (! het geheim) Roer het geheel door totdat een mooi los couscousgraan is verkregen. Maar je kunt ook de vlugge variant kiezen: snelkokende couscous.

Geef een reactie