Gamba’s van d ‘Overkant

d’Overkant is een eetcafé in Amsterdam waar ik deze fantastisch klaargemaakte gamba’s voor het eerst proefde. Een openbaring, wat heerlijk! Haal de grote gamba’s bij je visboer, dan ben je verzekerd van goede kwaliteit.
Dit gerecht is te lekker voor slechte vis of diepgevroren gamba’s die al vergeten zijn hoe ze geleefd hebben.

Verwijder kop en het rugschild en kook de gamba’s kort. Reken op
6 flinke gamba’s per persoon (Soms zijn ze al voorgekookt).

Voor 4 personen: Verhit 30 ml sojaolie en bak hierin vier uiterst fijn gesneden lente-uitjes, (of een dunne prei), 4 teentjes geperste knoflook en 1 kleine ui. Voeg 0,5 eetlepel geraspte gemberwortel toe, 1 rode peper in dunne ringetjes gesneden 20 ml vissaus, 30 ml lichte sojasaus, 30 ml oestersaus, 50 ml kippenbouillon en gemalen peper naar smaak. (deze sauzen zijn allemaal te verkrijgen bij AH en horen standaard in je keukenkastje) Als je meer saus wilt, van alles wat meer toevoegen…

Leg de garnalen in de saus met de ingrediënten en laat dit gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van zo’n 150 graden wat spelen met elkaar. Serveer met veel wit brood die je kunt deppen in het goddelijke vocht!

Geef een reactie