Filet belle époque

De saus is heerlijk en ossenhaas mislukt nooit,
tenzij hij te lang gebakken wordt. Koop alleen het beste vlees: in dit geval is het een goede investering! Voor de saus moet je even wat moeite doen, maar daar wordt je dan ook rijkelijk voor beloond.

De saus.
Kook 2 koppen goede rode wijn samen met een halve geraspte winterpeen en een halve fijn gesneden ui 15 minuten in een braadpan.

Giet over in de keukenmachine. Mix er 2 kippenlevertjes en 3 ansjovisfilets
(er is ook goede ansjovispasta te krijgen) doorheen.

Giet dit weer in de braadpan en laat nog eens 15 minuten koken onder voortdurend roeren.

Zet het vuur uit en voeg 1 kopje koksroom toe. Houd de saus warm.

Bak nu de ossenhaas aan beide zijden in een goed hete koekenpan.

Giet de saus over de ossenhaas en dien direct op.
Heerlijk met aardappeltje uit de oven! (elders in dit boekje)

Geef een reactie