Reebout met rozemarijnsaus

In sommige jaargetijden ligt ree bij de poelier. Dit is een recept voor 6 personen, maar het is niet echt handig om minder te maken. Gelukkig is het goed houdbaar in de koelkast als je toevallig met minder mensen bent. En wanneer je een onuitwisbare indruk wilt maken serveer je er gevulde appels bij!

Snijd 1 kg reebout zonder bot in grove stukken en bak het rondom goudbruin in de Bertolli. Voeg dan de volgende ingrediënten toe: 3 middelgrote in vieren gesneden uien, een vierde theelepel kruidnagelpoeder (of vijf echte kruidnagels), 1 theelepel zout, een vierde theelepel kaneelpoeder, 1 takje rozemarijn, een halve kop port en 2 koppen rode wijn.

Laat alles een half uur stoven in een afgesloten pan. Zet een vlamverdeler tussen de pan en het vuur zodat het niet aanbrandt of houdt het goed in de gaten. Haal de pan van het vuur als het vlees goed gaar is en sla er dan voorzichtig de crème fraiche doorheen.
Voor de gevulde appels heb je een vrij zure appel per persoon nodig. Snijd een stukje van de bovenkant af en verwijder het klokkenhuis met een appelboor. Vul de holte met een mengsel van bessengelei (of jam), een scheutje port, suiker, kaneel en een snufje kruidnagelpoeder. Leg er een klontje boter op en braad de appels in de oven. Deze delicatesse kun je eigenlijk bij elk vele soorten vlees serveren.

Je kunt de appels ook eerst schillen, maar dat is niet echt nodig, het staat prachtig als de schil er nog om zit.

Geef een reactie