Ham-kaasrolletjes met spinazie

Mooi door z’n eenvoud. Onvoorstelbaar lekker buiten,
in de zomer, in gezelschap van een lichte rosé of een kruidige witte wijn. Maar ook niet te versmaden in de winter wanneer je na een wandeling door de bossen voor het open vuur plaats neemt en nipt aan een krachtige Rioga.
( alleen, hoe kom je dan aan de verse spinazie??? Voor alles is een oplossing, neem dan ricola sla, bij AH het gehele jaar te krijgen) En natuurlijk is het ook een heel fantastisch voorgerecht.

Besmeer mooie plakken prosciutto cotto (Italiaanse ham) rijkelijk met robiola (Italiaanse kaas). In elke Italiaanse speciaalzaak te verkrijgen en in sommige AH’s. Bedek dit met verse spinaziebladen en rol de plakken op. Leg de rollen op een serveerschaal.

Maak in de keukenmachine een sausje van 80 gr olijfolie, 30 gr gorgonzola, een snufje zout, paprikapoeder en een bos (echt heel veel) gehakte peterselie. Schenk dit over de rolletjes. Serveer meteen, waarmee ik bedoel dat je dit gerecht niet op voorhand moet klaarmaken. Dat gaat ten koste van de smaak en de versheid. Dit sausje is overigens ook heel lekker over een salade of over gekookte nieuwe aardappeltjes! Plaats hem bij je favoriete dressings.

Geef een reactie