Klassieke pepersaus

Dit recept is, vanwege het vele werk, bestemd voor een grote hoeveelheid saus die je probleemloos in kleine bakjes kunt invriezen! Gemakkelijk als je onverwacht gasten hebt of snel een biefstuk op tafel wilt toveren die je zo mooi aankleedt.

Bak twee fijn gesneden middelgrote uien en een in dunne plakken gesneden wortel bruin in 6 eetlepels Bertolli. Voeg al roerend 4 eetlepels bloem toe en kook dit tot alles gebonden is.

Giet er dan langzaam 3 koppen bouillon bij (wildfond) en een halve kop tomatenpuree. Klop het mengsel met een garde. Kook de saus nog wat door onder voortdurend roeren.

Doe er 3 takjes peterselie bij, 1 laurierblad, tijm naar smaak, wat jeneverbessen, een teentje knoflook en veel peper uit de molen.
Laat het nog even doorkoken en voeg dan nog 1 dl wildfond toe en 1 glas
rode wijn. Maak eventueel op smaak met wat zeezout.

Laat de saus 1,5 uur prutten op een laag vuur met vlamverdeler.
De saus door de zeef doen.

Geef een reactie