Skip to main content

wiep.

Wiep (1990) is een nuchtere zangeres uit een klein Brabants dorpje dat vastbesloten is om iets van haar leven te maken. Met haar hese, warme stemgeluid heeft ze een echte eigenheid waaraan mensen haar ook herkennen. Vanaf kleins af aan is muziek een van haar dagelijkse bezigheden. Haar moeder heeft veel gezongen en opgetreden en Wiep mocht altijd mee gaan kijken. Optreden, dat is wat ze ook wilde doen.

In 2002 begon ze in een coverbandje te zingen. Ook trad ze regelmatig her en der op als solozangeres. Op haar 14e won ze een demo-opname bij een plaatselijke talentenjacht. Ze was 16 toen ze auditie deed voor de Rockacademie in Tilburg en werd aangenomen. Daar heeft ze met verschillende muzikanten samengewerkt waarmee ze de ideeën die in haar hoofd zaten kon vertalen naar complete nummers. In november 2008 is ze bij Giel Beelen op 3fm geweest en haar nummer ‘Save The World’ werd door Giel heel enthousiast ontvangen.

Ze houd er absoluut niet van iemand of zichzelf in hokjes stoppen, maar als ze haar stijl zou moeten omschrijven zou het pop zijn. Een wat completere omschrijving zou zijn; singer-songwriter pop/rock nummers met hier en daar een vleugje r&b.  In maart 2009 won Wiep de Talentenbeurs in Amsterdam. Helaas is hier verder niets uit onstaan.

In juni 2010 besloot Wiep zich in te schrijven voor de nieuwe talentenshow van rtl4; The Voice Of Holland. Het programma bleek een groot succes en Wiep haalde het tot de laatste 22 als een van de 6 talenten van het team van Angela Groothuizen. Toen Wiep de show moest verlaten, verzekerde Angela het publiek dat ze meer van Wiep zouden gaan horen omdat zij en Sven met haar gaan samenwerken aan een plaat met eigen songs. Inmiddels zijn de schrijf en studiosessies in volle gang. Daarnaast is ze uiteraard te boeken voor optredens en geeft ze zangles.

wiep1

Wiep is overtuigd van wat ze kan en wat ze is; Muziek. 

wiep2

“I will keep on traveling this road ‘till I finally reach my dream, ‘till I'm living and I'm breathing my destiny.”Christina Aguilera - I Will Be.

| | Meer opties |

volg wiep.

Volg wiep nu snel op Twitter!