Skip to main content

pink ribbon.

Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die zich inzet in de strijd tegen  borstkanker. Ze richt zich op de bewustwording van borstkanker onder de Nederlandse bevolking en geeft voorlichting over de risico’s die tot deze ziekte kunnen leiden. Daarnaast financiert de stichting  wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten voor patiënten en hun naasten. Vroeger draaide de behandeling van borstkanker alleen maar om het bestrijden van de ziekte. Tegenwoordig is kwaliteit van leven voor borstkankerpatiënten minstens zo belangrijk. Zeker nu de kans op herstel gelukkig steeds meer toeneemt.

De oorsprong van Stichting Pink Ribbon en de 'oktober borstkankermaand' ligt in een gezamenlijke inspanning van Borstkanker Vereniging Nederland, KWF Kankerbestrijding, The American Womens Club The Hague en Estee Lauder.

Tijdens hun beroemde Pink Gala hebben de Amerikaanse expat-vrouwen fondsen geworven, waardoor in 2003 Stichting Pink Ribbon een feit was. In 2007 heeft Stichting Pink Ribbon zich verzelfstandigd en werkt zij niet langer meer onder de vleugels van BVN.

Pink Ribbon is nog steeds groeiende in populariteit en belangstelling. Dit is mede te verklaren doordat ze een positieve boodschap uitdragen en zich richten tot de samenleving in zijn geheel en zeker niet alleen tot patiënten. 1 op de 8 vrouwen krijgt in Nederland in haar leven borstkanker. Dat zijn per jaar ca. 13.000 nieuwe patiënten waarvan ook 100 mannen Borstkanker raakt ons dus allemaal, zowel direct als indirect! Pink Ribbon biedt een duidelijk gevoel van herkenning en is  een organisatie voor mensen, gedragen door mensen. Samen in de strijd tegen borstkanker.

| | Meer opties |

verder lezen.

Meer informatie over ons vind je op onze website. Ook zijn we actief op Facebook, Hyves en Twitter. Zo kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Pink Ribbon. Meld je ook aan als Vriend(in) van Pink Ribbon. Dan kunnen we je direct op de hoogte houden van projecten, acties en inspirerende initiatieven.