Skip to main content

the making of bus stop bakery.

Rudolph van Veen - 26 maart 2011

Na een zoektocht van ruim 2 maanden, net voordat de moed ons bijna in de schoenen zakte, vonden we onze bus bij Streamline in Lopik.

foto-1

Een originele mini Amerikaanse schoolbus, precies het juiste formaat voor ons doel. Handig dat deze bus gereden mag worden met het gewone rijbewijs B, zodat we zelf kunnen rijden. Er moest nog wel heel veel aan gebeuren maar eigenaar Marcel de Reus van Streamline heeft sympathie voor ons idee en biedt aan ons enorm te helpen.

foto6

We waren er al snel uit dat onze bus roze moest worden zodat hij goed zou opvallen. Bij autospuiterij Den Hollander in IJsselstein werd de kleur gemengd en de bus in 'Bus Stop Bakery' roze gespoten. Leuk om te zien dat de spuiters echt schik hadden toen de bus van klassiek geel langzaam transformeerde in vrolijk roze. De bumpers, wieldoppen en spiegels werden zwart gemaakt om de bus toch ook stoer genoeg te laten zijn.

foto4

Omdat de uitstraling heel belangrijk zou worden werd eerst samen met Dennis van Hest van De Heren van Vonder in Eindhoven aan het design van de bus gewerkt. Ons idee was om de bus er als een rijdende cupcake uit te laten zien. Het ontwerp gaat vervolgens naar Marcel de Rooij die zorgt voor de bestikkering. In de werkplaats in Lopik word alle bestikkering aangebracht, iets dat 2 volle dagen in beslag neemt.

foto-3

Voor de inrichting rijden we de bus naar Beerens Winkelinterieurs in het Brabandse Rijen waar het op maat gemaakte interieur wordt geplaatst. Kitchen Aid heeft gezorgd voor een koffie automaat en koeling en vanzelfsprekend mocht een roze Kitchen Aid mixer niet ontbreken. Europlex uit Roosendaal verzorgde op maat gemaakte vitrines van plexiglas voor de cup- en clubcakes.

foto5

Er moeten nog wat laatste dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld het luifel aan de bus. Toch konden we 19 maart alvast een test sale doen op het schoolterein waar alles 5 maanden geleden begon. Tijdens de open dag van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.

| | Meer opties |

reageren.

Jullie waren ons net voor anders hadden wij die bus gekocht voor onze hondenuitlaatservice,we zijn zelfs wezen kijken bij streamline naar de bus. Wij hebben nu een zelfde soort bus gekocht in america en is nu onderweg naar amsterdam, Ik moet zeggen dat jullie de bus mooi hebben opgeknapt en ik hoop dat jullie ooit eens de achterhoek aan doen in jullie tour door Nederland. Dan kan ik hem zelf ook eens in het echt bewonderen! Succes! Groeten Roy en Tamara hondenuitlaatservice Snuffelexpress

Ziet er echt geweldig en vooral heel opvallend uit. Lijkt me gaaf om hem in het echt te kunnen zien. Ben benieuwd wanneer jullie in de buurt van Alphen aan den Rijn zijn. Als ik ook maar enigszins kan, kom ik dan zeker langs. Succes met jullie geweldige initiatief!

I love it!!! Ik ben fan :)

Het is echt een super mooie bus geworden :D

de bus.