Skip to main content

rudolph vertelt.

Rudolph van Veen - 16 maart 2011

Als kind was ik verzot op snoepen, toneel spelen en knutselen; op mijn 11de besloot ik mijn interesses te combineren door een culinaire beroepsopleiding te kiezen. Een heel voor de hand liggende keuze vond ik toen al.

Kokend en bakkend, begeleid door de muziek van o.a. the Sex Pistols, Iggy Pop en the Ramones rolde ik door mijn puberjaren op weg naar een carriere als kok en patissier. Tijdens mijn schoolperiode speelde ik zelf ook in een bandje, maar deze hobby moest al gauw wijken voor een nog grotere passie; reizen en deelnemen aan internationale kook-en patisserie wedstrijden.

Gewapend met garde en glaceermes trok ik strijdbaar door de culinaire arena van diverse 'Salon Culinaires' over de hele wereld. Soms behaalde ik eer en glorie, maar vaak leerde ik er ook hard mijn lesje. Uiteindelijk bleek het grootste gewin dat ik samen met collega koks waar ook ter  wereld mij snel thuisvoel in iedere keuken.

Koken en bakken werd voor mij steeds meer eten maken. Eten dat pas waardevol werd omdat je het met anderen kon delen. Ik ontdekte het genoegen van het 'pleasen', hoe leuk het is om anderen van jouw eten te zien genieten, zonder daarbij jezelf te verliezen.

De culinaire wedstrijden hebben mij geinspireerd zelf creatief te zijn en mijn eigen weg te volgen. Graag wilde ik ook anderen inspireren om de keuken in te gaan; door het maken van televisieprogramma’s en het schrijven van kookboeken, kan ik deze passie overbrengen aan een groot publiek.

Maar de ambitie rijkt verder; eerlijke communicatie over voeding, wat er met ons eten gebeurt, hoe het gemaakt wordt en wat er nu eigenlijk in zit, is steeds belangrijker. We kunnen toch niet aardbeien bavaroise kunstmatig rood blijven kleuren omdat dat er alleen maar lekkerder uit ziet? Moeten we niet gewoon wennen aan het feit dat aardbei bavaroise licht rose van kleur is? Wat dat betreft was onze tv serie ' the Taste of Life Basics' een mooie start in de goede richting, maar we gaan verder. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een nieuw food platform inclusief digitale tv zender '24 Kitchen'. Een zender die eerlijk is over eten, waarbinnen ik zelf o.a. het programma 'Rudolphs Bakery' zal gaan presenteren.

Naast 24 Kitchen is het project Bus Stop Bakery één van de mooiste en vooral leukste projecten waaraan ik ooit heb gewerkt. Voornamelijk omdat de samenwerking met 8 studenten van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg ontzettend dynamisch is en spat van creativiteit! Vanuit mijn rol als gastdocent heb ik de studenten begeleid om de opdracht uit te werken om een Student Company op te richten in het kader van Jong Ondernemen. Gezamenlijk hebben wij Bus Stop Bakery bedacht, uitgewerkt en gerealiseerd.

Wat ons allen 9 bindt, is de liefde voor bakken, muziek, ondernemen en avontuur. Samen gaan wij met onze tot bakkerij verbouwde bus door Nederland langs bushaltes met de lekkerste Cup Cakes en Club Cakes. We helpen hiermee een aantal Nederlandse goede doelen waarmee wij ons verwant voelen. Met onze bus creëren we een podium voor jonge muzikanten onder de naam 'Bus Stop Pop'. De Bus Stop Bakery is dus veel meer dan gewoon een bus die Cup Cakes verkoopt. Het is een bijzondere beleving die echt de moeite waard is om te bezoeken.

Wachten op de bus wordt weer gezellig!

See you at the Busstop!

Rudolph van Veen
Meesterkok & Meesterpatissier

| | Meer opties |

reageren.

meer rudolph.

Meer weten over Rudolph van Veen? Bekijk dan de onderstaande websites eens!