Skip to main content

16 teams, 1 game.

Nino Schoningh - 17 mei 2011

Op woensdag 18 mei gaat de Bus Stop Bakery samen met 9 MBO-studentenbedrijven en 6 andere HBO/WO-studentenbedrijven de strijd aan voor een plek in de Landelijke Finale van Jong Ondernemen. Daar zal blijken welke student company zich studentenbedrijf van het jaar mag noemen. Tijdens de halve finale spelen de teams een ondernemersgame waarbij een virtuele onderneming gerund moet worden. De belangrijke onderdelen van ondernemen moeten in een dag binnen een virtuele onderneming toegepast worden. Strategie, marketing, financiën en sales dus.

Durven doen
Ieder studentenbedrijf start een virtuele onderneming en verdient punten met verschillende opdrachten. Alle opgedane ervaring in ondernemerschap kan toegepast worden en zo laten de studentenbedrijven zien wat ze echt in huis hebben. 8 Teams (4 MBO-studentenbedrijven en vier HBO-studentenbedrijven) gaan door naar de Landelijke Finale op 16 juni.

Innovatief, praktisch, leuk, lekker en handig
De diversiteit van de studentenbedrijven is groot. Alle studentenbedrijven hebben kansen in de markt opgespoord, vraag gecreëerd en bijzondere producten en/of diensten bedacht. Een overzicht van de deelnemende studentenbedrijven aan de halve finale vindt je op de website van jong ondernemen (zie link rechts).

Spetterend vooruitzicht
De competitie voor MBO en HBO studentenbedrijven bereikt op donderdag 16 juni haar hoogtepunt. Tijdens de Landelijke Finale in de Crown Business Studio's in Aalsmeer wordt het MBO- en HBO-studentenbedrijf van het jaar gekozen. De winnaars gaan vervolgens door naar de Europese finale die onze Europese organisatie organiseert.

| | Meer opties |

reageren.

extra info.

Meer informatie vind je op onderstaande website.